Недостатак радне снаге затворио базен у Лакташима

Маријана М.
Foto: Глас Лакташа

ЛАКТАШИ - Колико је криза са недостатком радне снаге на домаћем тржишту ескалирала, осим натписа на већини продавница, пекара, бутика, салона на којима великим словима пише: "Тражимо радника", показује и то да појединци нису ове године отворили ни базене јер једноставно немају довољно запослених.

 Према незваничним информацијама Глас Српске сазнаје да раније веома посјећен базен на отвореном у Лакташима ове године остаје затворен јер нису могли наћи довољно радника.

- Базен неће радити ове године - рекли су кратко и спустили слушалицу у хотелу "Сан" у Лакташима у склопу којег постоји и велики базен на отвореном.

Тражили 15, јавило се само пет радника

Директорица Туристичке организације Лакташа Свјетлана Баштинац казала је да има исту информацију, односно да базен ове године неће радити јер нема довољно радника.

Према њиховим сазнањима, хотел "Сан" је тражио 15 радника, али јавило се свега пет.

- Тражили су раднике и ја сам се пријавила за рад на базену на отвореном. Рекли су да ће ме звати, али како се нису оглашавали контактирала сам ја њих и рекли су ми да су успјели пронаћи само пет радника те да ове године због недостатка кадра неће звати ни нас који смо се пријавили - рекла је Дајана Л. из Лакташа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана