Не стишава се узаврела атмосфера у Билећи: Искључени Брчић неће из странке

Милијана Латиновић
Не стишава се узаврела атмосфера у Билећи: Искључени Брчић неће из странке

Билећа - Начелник Билеће Миљан Алексић истиче да је одборник Радослав Брчић искључен из СНСД-а због наношења штете угледу странке, док Брчић тврди да је и даље члан ове партије и да га само врх СНСД-а може искључити.

Општински одбор СНСД-а Билећа донио је једногласну одлуку о искључењу Брчића разматрајући иницијативу Алексића да се он искључи из странке због, како је навео, дјеловања упереног против СНСД-а и преласка у противнички табор.

- Брчић је једногласно избачен због страначке недисциплине, дјеловања против страначких органа, подршке већини која није са мном и непоштовања одлука Општинског одбора СНСД-а - рекао је Алексић и још једном поновио да ће до идуће сједнице локалног парламента окупити већину.

Алексић је рекао да ће сутра бити заказана идућа сједница Скупштине општине те да је још рано да говори о именима оних који ће стати уз њега.

Брчић негира да је искључен и понавља да остаје у СНСД-у.

- Нисам ја још искључен из странке. Само ме предсједник странке Милорад Додик и Главни одбор може искључити. Јуче ми је стигао и позив да платим чланарину. Не вјерујем у ту њихову причу, само пребацују лоптицу на мене и оптужују ме да сам крив за овакво стање у Билећи. Општинском одбору странке је боље да се запита гдје су завршила 22 милиона марака из општинског буџета и гдје је потрошено 70 милиона марака за све ове године владавине Миљана Алексића - рекао је Брчић.

Бура у билећком парламенту на посљедњој сједници Скупштине општине настала је због преласка Брчића и одборника Уједињене Српске Саше Радана на страну опозиције, па је тако већина прешла у руке клуба "Звездано небо", који подржавају и одборници СДС-а и ПДП-а.

Узаврела атмосфера је настављена, а док из "Звезданог неба" најављују опозив првог човјека општине, Алексић припрема контраудар и окупља одборнике који ће га подржати. На сједници су пљуштале и оставке. Наиме, предсједник билећког парламента Блажо Вујовић (СНСД) поднио је оставку, а дужности је разријешен и потпредсједник Бранко Алексић.

Инциденти

Инциденти у билећком парламенту нису ријеткост. Уочи конститутивне сједнице Скупштине општине у јануару прошле године физички је нападнут Брчић, због чега су ухапшени брат тадашњег потпредсједника парламента Милан Дунђер и Жељко Вујовић. Брчић је тада рекао да су му Дунђер и Вујовић пришли с леђа, ударали га и вукли по асфалту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана