НДП улази у власт са СНСД-ом у Челинцу?

Д. С.
НДП улази у власт са СНСД-ом у Челинцу?

Челинац - Преговори о формирању власти у општинама и градовима у РС приводе се крају, а договор би ускоро требало да буде постигнут и у Челинцу гдје би, осим СНСД-а, СП-а и Уједињене Српске, у власт могли ући и НДП и ДНС.

Приједлог да НДП, који је на републичком нивоу опозиција власти са СНСД-ом на челу, уђе у власт у Челинцу управо је, како сазнајемо, потекао од СНСД-а.

У Челинцу је протекла година била веома политички турбулентна. Средином 2015. године један одборник ДНС-а својим преласком у ПДП срушио је тада актуелну власт у Челинцу коју су чинили СНСД, СП и ДНС, након чега су скупштинску већину преузели СДС, ПДП, НДП и СРС РС. Међутим, ни та већина није била дугог вијека, те се распала послије само неколико мјесеци. Власт у своје руке тада поново враћају СНСД, СП и ДНС те је држе до краја мандата.

Комбинације које се помињу послије локалних избора показују да би замјеник старог-новог начелника општине Момчила Зељковића (СНСД), могао такође да буде кадар ове партије.

Мјесто предсједника Скупштине резервисано је, наводно, за СП, а потпредсједник би требало да буде из ДНС-а.

- Кадар НДП-а требало би да буде на челу Народне библиотеке "Иво Андрић" - рекао је наш извор.

Кадрови ДНС-а могли би заузети и позиције начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, те директора Развојне агенције, "Градског гријања" и вртића "Невен".

Предсједник челиначког СНСД-а Владо Глигорић казао је да је било разговора о формирању власти, али још ништа није дефинисано. Он је напоменуо да је у интересу ове партије да буде направљена шира скупштинска већина како би била обезбијеђена политичка стабилност у наредном периоду.

Предсједник Општинског одбора НДП-а Челинац Боро Берић истиче да званично није било никаквих разговора са СНСД-ом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана