Наташа Драгић, поријеклом из Српца, гради тениску и модну каријеру: Врата модног свијета отворила једна фотографија

Дејан Јовичић
Наташа Драгић, поријеклом из Српца, гради тениску и модну каријеру: Врата модног свијета отворила једна фотографија

СРБАЦ - Наташа Драгић (14) из холандског Папендрехта на путу је да закорачи на свјетске модне писте, јер агенција "Елвис моделс", која сарађује са чувеним брендовима као што су "Гучи" и "Диор", жели да је ангажује

Ово је још једно признање за Драгићеву, која води поријекло из Пријебљега код Српца. Ова дјевојчица већ се истакла у тенису, а прије двије године нашла се на листи пет најбољих тенисерки у Холандији у узрасту до 12 година.

Позив за сарадњу од познате модне агенције добила је сасвим случајно, након фотографије коју је објавила на друштвеној мрежи "Инстаграм". Оснивачи агенције били су одушевљени њеним изгледом и контактирали су са њеним родитељима.

- Остала сам без текста када ме позвао "Елвис моделс". Рекли су да имам идеалну фигуру за модела, што ме веома изненадило, јер никада о томе нисам размишљала. Мој живот се до тада углавном састојао од школе и тениса - каже Наташа.

Одлучила је да прихвати њихов позив, у чему је добила подршку оца Душана и мајке Мариске, али и браће Димитрија и Кристијана. Нада се да би једног дана могла корачати пистама у Милану и Паризу, јер холандска агенција има велики углед у модном свијету.

Један од оснивача агенције Илона ван Нијбург каже да је Наташа таленат за моделинг и да може далеко догурати.

- У земљама у којима се налазе наши главни клијенти минималан узраст за бављење овим пословима је 16 година, а у Америци чак 18. Наташа пуни 16 година у јануару 2018. године и вјерујем да ће већ од тада направити значајније кораке - рекла је Ван Нијбург за холандске медије.

Драгићева је пунила новинске ступце "Гласа Српске" својим тениским успјесима, јер је освојила најмање 30 турнира у Холандији, а позивана је и у младу репрезентацију ове земље.

Готово сваке године долази са породицом у Пријебљеге, а распуст користи за тренинг у Тениском клубу Србац.

У Федереровом друштву

Наташа Драгић игра тенис још од седме године, а један од највећих успјеха остварила је 2013. године када је освојила јуниорски турнир у Ротердаму. Занимљиво је да се у истој дворани паралелно одржавао АТП турнир на којем су тада учествовали Роџер Федерер и Хуан Мартин дел Потро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана