Настављена вакцинација радника у Српској

РТРС
Настављена вакцинација радника у Српској

У бањалучком предузећу Тропик почела је вакцинација против вируса корона 100 запослених вакцином Синофарм, чиме је настављена имунизација радника у реалном сектору Републике Српске.

Директорка Завода за медицину рада и спорта Републике Српске Анка Шмитран Ђурић рекла је новинарима да је одзив радника Тропика по плану и да очекује да ће свих 100 запослених овог предузећа бити вакцинисано.

Она је навела да осим Тропика постоји велико интересовање и других привредних субјеката у Републици Српској за вакцинисање.

Према њеним ријечима, Завод се одазвао на позив ресорног министарства и Републичког штаба за ванредне ситуације да се укључи у процес вакцинације привредних субјеката.

И у Институту за јавно здравство Републике Српске у Бањалуци данас је почела вакцинација против вируса корона прве групе 20 запослених у Поштама Српске.

Директор Института за јавно здравство Српске Бранислав Зељковић рекао је да је ово наставак масовне вакцинације када је ријеч о привредним субјектима и изразио наду да ће исти темпо бити и у наредном периоду.

- Надамо се да ћемо у што краћем периоду процесом вакцинације обухватити што већи број грађана и тако омогућити да што сигурније уђемо у јесењи период - истакао је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана