Настављена акција уређења Српца: До краја прољећа хиљаду нових садница

Д. Ј.
Настављена акција уређења Српца: До краја прољећа хиљаду нових садница

СРБАЦ - Општинска управа Србац обавезала се да ће сваке године засадити најмање 700 стабала различитог дрвећа, а ове године ће бити посађено укупно хиљаду садница уз помоћ донатора.

Ово је резултат Иницијативе за зеленију и одрживу будућност коју је покренуо УНДП БиХ са циљем смањења утицаја и прилагођавања посљедицама климатских промјена, као и смањења ризика од катастрофа.

Изјаву о подршци Иницијативи потписали су начелник Српца Млађан Драгосављевић и шеф канцеларије УНДП-а у Бањалуци Горан Вукмир који су након тога симболично засадили неколико садница туја у дворишту србачке Основне школе “Јован Јовановић Змај”.

Драгосављевић је рекао да је локална управа набавила 700 садница у сарадњи са Шумском управом, чија садња је извршена протеклих седмица.

- Већ смо засадили око 200 садница туја, више од 400 садница јавора, храста, трешње и јабуке, као и стотињак садница брезе, багрема, каталпе и руја а добићемо још 300 садница туја, платана и црвенолисног јавора на чему захваљујем УНДП-у и влади Швајцарске који реализују овај пројекат - истакао је Драгосављевић.

Вукмир је рекао да је кроз њихов програм лани засађено 10.000 хиљада стабала широм БиХ, а ове године би та цифра могла достићи 40.000 хиљада.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана