“Насмијани дани” на бањалучком Кастелу биће пуни хитова и доброг провода

Илијана Божић
“Насмијани дани” на бањалучком Кастелу биће пуни хитова и доброг провода

Бањалука - Добро познате пјесме младима, а и онима мало старијима, нови хитови, богат програм и добро расположење чекају све оне који сутра дођу на бањалучку тврђаву Кастел, гдје ће бити одржан традиционални концерт Дјечијег хора “Врапчићи”, под називом “Насмијани дани”.

Концерт ће почети у 19 часова и 30 минута, а уз звуке добро познатих пјесама “Ти и ја”, “Барбика”, “Дванаест година” посјетиоци ће моћи да се присјете давних дана и старих пјесама које најмлађи тек треба да науче. Кастелом ће одјекивати и нови хитови које ће хор представити публици, а бином ће продефиловати око 80 учесника.

- Ово је посебан догађај за све малишане јер је већина њих на оваквим манифестацијама први пут чула наше пјесме и одлучила да постане члан “Врапчића” - истакао је руководилац хора Бранислав Ђаковић.

Нагласио је да се посебност концерта огледа управо у остваривању интеракције са публиком, чиме се ствара одлична атмосфера.

- Популарност хора и даље траје, а ове године смо обиљежили 25 година постојања, добивши велику награду и признање предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић. Ријеч је о ордену Његоша другог реда - рекао је Ђаковић.

Додао је да планирају да у 25 градова Српске направе поклон концерте чији ће покровитељи бити предсједница РС и хор “Врапчићи”.

- У недјељу смо шетали Бањалуком и том приликом чланови хора дијелили су улазнице за концерт суграђанима. Из тог разлога називамо га и поклон концерт јер смо карте подијелили свим предшколским установама, тако да очекујемо велики број дјеце и родитеља - казао је Ђаковић.

На овогодишњем концерту први пут ће се представити чланови Мале пјевачке академије Теодора Барац и Миа Малешевић. Гост ће бити и Елена Кесић, учесница многих фестивала, док ће публика имати прилику и да погледа нови спот пјесме која носи назив “Насмијани дани”, по којој је и концерт добио име.

- Један дио спота сниман је у Бањалуци, а други дио на Јахорини. Трудимо се да на што бољи начин обрадујемо наше најмлађе. Спонтаност и опуштеност су главне карактеристике концерта, а жеља нам је да га сви носе у лијепом сјећању - рекао је Ђаковић.

Дјечији хор “Врапчићи” основан је 1993. године у Бањалуци и од тада је кроз његове редове прошло више од 1.500 чланова. До сада су објавили 14 издања, са више од 100 пјесама. 

- Дјеци хор много значи јер кроз дружења, игру и пјевање постају комуникативнија, креативнија и саомоувјеренија - рекао је Ђаковић.

“Врапчићи” су одржали велики број концерата, како на нашим просторима, тако и у иностранству. На фестивалима дјечије музике увијек су освајали вриједне награде.

Афирмишу дјечије стваралаштво

Бранислав Ђаковић истиче да концертима у многим градовима “Врапчићи” желе да промовишу музику јер је све ове године циљ афирмација дјечијег стваралаштва.

- На досадашњим концертима промовисали смо побједнике фестивала, плесне групе, затим градски хор “Мали принц” из Мркоњић Града, као и хорове из региона. Тиме желимо да истакнемо све позитивне стране и љепоте Бањалуке и осталих градова наше државе - нагласио је  Ђаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана