Народна скупштина Српске усвојила Програм фискалне консолидације

ГС
Foto: Илустрација

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Програм фискалне консолидације којим је предвиђено да консолидовани буџетски дефицит Српске на крају фискалне године не може бити већи од три одсто БДП-а у тој години.

Народна скупштина Републике Српске примила је к знању Извјештај за прошлу годину о раду и пословању Гарантног фонда Српске, који је до 31. децембра лани издао укупно 42.523.436 КМ гаранција.

Усвојен је Извјештај о стању у банкарском систему Републике Српске за 2020. годину у којем се наводи да је укупна актива банкарског сектора у прошлој години забиљежила раст за три одсто, те извјештај о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Републике Српске за 2020.годину.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Извјештај Комисије за хатрије од вриједности Републике Српске о стању на тржишту хартија од вриједности за 2020. годину, те извјештај о финанијском пословању Комисје за хартије од вриједности за прошлу годину.

Усвојен је Извјештај о раду Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске о раду за 2020. годину , те извјештај Комисије за жалбе о раду за 2020.годину.

На приједлог скупштинске Комисије за избор и именовања Милимир Говедарица је реизабран за правобраниоца Републике Српске на мандат од четири године.

Усвојена је и Одлука о изради зонинг планова урбаних зона подручја посебне намјене "Клековача" на територији општине Петровац, површине 383,63 хектара.

Разлози за доношење ове одлуке јесте то што ово подручје посједује изузетне карактеристике природе и заштићеног природног насљеђа, те богате шумске и водне ресурсе за развој разних видова туризма.

Усвојен је Извјештај скупштинског Одбора за борачко-инвалидску заштиту о одржаној тематској сједници под називом "Стање у области борачко-инвалидске заштите" и сет закључака којима треба да се убрза процес тражења несталих Срба и побољша положај демобилисаних бораца у Српској

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана