Народна библиотека у Козарској Дубици: Бесплатна чланарина и награде најактивнијим читаоцима

Срна
Foto: biblioteka-kd

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Народна библиотека у Козарској Дубици обезбиједила је награде за најактивније читаоце у прошлој години, а свим суграђанима који још нису корисници услуга ове јавне установе данас и сутра ће поклонити бесплатну чланарину поводом обиљежавања Дана библиотеке - 30. марта.

Народна библиотека у Козарској Дубици основана је 30. марта прије 57 година, а већ другу годину обиљежавање овог значајног дана за установу изостаје због пандемије изазване вирусом корона.

"Година која је иза нас је протекла у неким новим условима рада који су били прилагођени одлукама које је пред нас стављао Републички штаб за ванредне ситуације као и Штаб за ванредне ситуације општине Козарска Дубица", рекла је директор Народне библиотеке у Козарској Дубици Данијела Балабан.

Она каже да су годину започели реализацијом неколико дјечијих радионица, а већ у марту када су се увелико припремали за обиљежавање Дана библиотеке, појава вируса их је омела не само у организовању књижевне вечери тим поводом већ и у свим оним плановима које су имали за 2020. годину.

Према њеним ријечима, упркос пандемији ова установа и у протеклој години имала 885 уписаних корисника који су на одјељењу за одрасле позајмили 8.062 књиге, док је број позајмљених књига на дјечијем одјељењу био 3.035.

Иако обиљежавање Дана библиотеке ни ове године није могуће и даље због вируса који је још присутан, Народна библиотека ће у наредним данима, уз све епидемиолошке мјере које су на снази, угостити и наградити најактивније читаоце симболичним новчаним наградама и признањима у четири категорије.

На Дјечијем одјељењу најактивнија је била Емилија Дрвеница, међу омладинцима Сарах Јујић, у категорији пензионера Мирко Кос, а најактивнији читалац током протекле године била је Божана Радош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана