Народна библиотека Србац: Чланске карте за марку

Д. Ј.
Народна библиотека Србац: Чланске карте за марку

СРБАЦ - Након привременог прекида рада, Народна библиотека Србац од 14. марта поново отвара врата за своје читаоце у модерно уређеном простору који је обновљен након пуних пет деценија.

Тим поводом биће организована традиционална акција учлањења по цијени од једне КМ која ће трајати до 18. марта. Ова акција се редовно одржавала у оквиру прославе Савиндана, али је ове године помјерена због реконструкције библиотеке.

Директор Бранко Савановић каже да ће читаоци до чланске карте по промотивној цијени моћи доћи сваким радним даном од седам до 17 часова и суботом од осам до 12 часова.

- Плаћања чланарине ослобођена су дјеца предшколског узраста, чланови удружења "Извор", породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди и социјално угрожена лица, као и одјељења која остваре најбоље резултате на крају првог полугодишта. Наставићемо и с праксом бесплатног учлањења првих разреда основних и средњих школа, што реализујемо на почетку школске године - рекао је Савановић.

Почетак рада библиотеке биће свечано обиљежен 13. марта.

- Свечано ћемо отворити реконструисану читаоницу и друге просторије библиотеке у којима је смјештена Завичајна збирка и око 30.000 других књижевних дјела, као и лифт кога смо изградили за лица с потешкоћама у развоју и особе старије животне доби - рекао је Савановић.

Средства за адаптацију библиотеке и изградњу лифта у износу од око 111.000 КМ обезбиједило је Министарство просвјете и културе Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана