Наранџасто упозорење за већи дио земље због обилних падавина

срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Метеоаларм је због обилне кише издао наранџасто упозорење за већи дио БиХ данас, а очекивана количина падавина је између 30 и 50, локално и до 70 литара по метру квадратном.

На снази је упозорење за Крајину, југозападне и сјеверозападне крајеве.

У региону Бањалуке, западном дијелу приједорског региона, Бихаћа, Ливна, Мостара и Требиња очекује се да ће мјестимично пасти и до 70 литара кише по метру квадратном за 24 часа.
Обилне падавине захватиће и источно подручје приједорског региона али мање него западно, од 30 до 50 литара кише по метру квадратном.

Наранџасто упозорење указује да су прогнозиране опасне временске појаве, које могу проузроковати материјалну штету и бити опасне.

Жуто упозорење на снази је за регионе Фоче, Вишеграда, Сарајева и Тузле гдје се мјестимично очекује до 30 литара кише по метру квадратном.
Жуто упозорење указује на потенцијално опасно вријеме.

У осталим предјелима очекују се слабе до умјерене падавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Слаба киша падаће и поподне, али углавном на сјеверу, док на југу и истоку престати. Према вечери и у ноћи остаје облачно, мјестимичном с кишом.

Највиша дневна температура ваздуха од девет до 14, на југу до 18 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен југоисточни вјетар, у Семберији појачан источни, поподне на сјеверу умјерен сјевероисточни, док ће на југу бити слаб и промјењив.
У већини крајева јутрос је облачно и пада киша, навели су из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха јутрос у 8.00 часова: Бјелашница пет степени Целзијусових, Хан Пијесак, Мраковица и Дринић девет, Чемерно 10, Дрвар, Шипово, Мркоњић Град, Мљечаница, Нови Град, Сребреница, Соколац и Невесиње 11, Приједор, Бањалука, Рибник, Србац, Бијељина и Тузла 12, Сарајево, Зворник, Вишеград, Рудо и Гацко 13, Добој и Зеница 14, Мостар 15, Требиње 16, а Неум и Билећа 17 степени Целзијусових.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана