Напуштено паче Спасоје свило топли дом

Р. Та.
Напуштено паче Спасоје свило топли дом

Вишеград - Несвакидашњу причу о младићу и дјевојци, који су од сигурне смрти спасили напуштено и изгубљено дивље паче, ових дана препричавају многи Вишеграђани.

Догодило се то у тунелу на Бродару на магистралном путу Вишеград - Устипрача.

- Возећи ауто кроз тунеле према Бродару Маја је одједном узвикнула: "Ено пачета!" Зауставили смо аутомобил и готово  између точкова шлепера и других возила ухватили мало паче које се, као у филмовима, раширених крилца и подигнуте главе борило да опстане у животу - прича сликар Славко Тушевљак.

Он каже да је Маја узела паче које је дрхтало, угријала га и не знајући како да га врате мајци у Дрину, донијели су га кући. Симпатични патак Спасоје, како су га назвали Маја и Славко, воли да се припије уз људско тијело, а када се угрије, умири се, зацвркуће и заспи као мало дијете.

- Видите како је живахан, трчи између мојих слика, а реагује и на Мајин глас. Воли зрнасту храну и траву, а рекли су нам да ће јести и концентрат за живину - објашњава Тушевљак.

Потез ово двоје Вишеграђана одушевио је многе љубитеље животиња.

-  Прича подсјећа на ону из "Ружног пачета" која говори о патњама младог лабуда. Тако је можда и наш Спасоје био одбачен, али је на крају ипак нашао топли дом - у шали кажу Вишеграђани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана