Напредује изградња система за наводњавање у Црњелову

Љиљана Алексић
Напредује изградња система за наводњавање у Црњелову

Бијељина - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС на подручју Семберије реализује неколико важних пројеката, а један од најзначајнијих је изградња система за наводњавање обрадивих површина. Према ријечима ресорног министра Бориса Пашалића изградња система за наводњавање у Црњелову код Бијељине, гдје се највећи број домаћинстава бави пољопривредном производњом, тече планираном динамиком.

" Већ идуће године планирамо да радимо такав пројекат на подручју Батковића, који би се настављао на постојећи систем, а ријеч је о површини од 500 хектара. До краја 2020. године требало би да имамо функционалан систем на том подручју од око 1.000 хектара који би се напајао са исте тачке из канала Дашница. Он би обезбјеђивао сталан притисак од осам бара, гдје би произвођачи, практично на самој парцели, имали хидрант" рекао је Пашалић након састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.

Говорећи о пројекту изградње дринског насипа кроз Семберију Пашалић је истакао да ту постоје одређени застоји. Пројекат је урађен, али поступак експропријације земљишта још није почео.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана