Напад у Приједору: Ученицу изгризли пси луталице

Г.С.
Напад у Приједору: Ученицу изгризли пси луталице

ПРИЈЕДОР - Шеснаестогодишња дјевојчица из Приједора повријеђена је када су је напали пси луталице при повратку кући из школе.

ЛЕГ: Мајка дјевојчице показује гдје се догодио напад

Њена мајка Тамара Стегић каже да се све десило код нове “Поште”.

- Враћала се краћим путем којим иначе пролази доста дјеце. Има ту и дјечице којим се сутра, не дај боже, исто може десити, уколико нешто хитно не буде предузето. Углавном, моје дијете је прво напао један пас, а онда је на њу кренуо чопор. Пас је угризао за бедро, задњицу и стопало и да није наишао случајни пролазник, не знам му ни име, ко зна шта би било са мојим дјететом. Захвална сам му до бога, јер је одбранио моје дијете. Кћерка је потом онако изуједана успјела побјећи до жељезничке станице, а по њу је дошао ујак. Ту је видјела једну жену која је донијела врећу и из ње вадила храну и давала их тим псима. Послије сам чула да је она ту три пута дневно - испричала је Тамара. Каже да ово није први пут да пси луталице нападају људе у овом дијелу града. Слично је прошла и њена комшиница, коју је, напао, тврди Тамара, исти чопор паса.

- Срећа да се жена снашла и успјела да се избори с њима. Ником није циљу да се пас убије, па ни мени. Власник сам пса и не бих вољела то ни једном псу, ни било којој животињи, нигдје у свијету, већ само да тај проблем буде ријешен - каже Тамара за портал “Инфоприједор.ба”.

Зоран Булић, руководилац РЈ “Депонија и рециклажа”., у чијем саставу је и хигијеничарска служба, потврдио је да су добили дојаву о повећаном броју паса луталица, баш на том локалитету.

- Послали смо екипу тамо и закључили да то не може проћи без хватања замком. Направили смо је, уложили смо одређена средства, но неки људи тамо су се супротставили, рекавши да ти пси ником не сметају. Након неколико дана видјели смо да је замка украдена. У међувремену је дјевојчица нападнута, о чему нас је обавијестила њена мајка - каже Булић. Додаје да овим замкама, мада и ту има противљења, углавном хватају псе луталице, агресивне псе, а не кућне љубимце.

- Мада их увијек неко својата, но кад се деси овакав случај, онда нико не каже: “То је мој пас”. Уједно апелујем на власнике паса који о њима не могу бринути да их не пуштају на улицу, већ да се јаве нама. Нажалост, удружења за заштиту животиња нас стално осуђују, али их зато нема да осуде хорор кроз који је прошла ова 16-годишњакиња - каже Булић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана