Најстарији глумци аматерског позоришта из Угљевика извели “Покондирену тикву”

Срна

УГЉЕВИК - Најстарија група студија глуме “Просценијум” извела је представу “Покондирена тиква”, у режији Михаила Максимовића, пред пуном салом Центра за културу “Филип Вишњић” у Угљевику.

Максимовић је рекао да је угљевичка публика синоћ први пут имала прилику да види зреле људе у аматерском позоришту, јер многи глумци имају више од 50 година.

Он је додао да овом представом пишу историју јер ће први пут почети да ради аматерско позориште са глумцима у “зрелим годинама”.

Директор Центра за културу “Филип Вишњић” Предраг Вујевић рекао је да овакви догађаји оправдавају постојање овог центра.

“Ту смо да бисмо разбијали предсрасуде и табуе којих је у малим мјестима много. Аматерско позориште је духовна храна за ове људе. Заиста им се захваљујем што су изгурали до краја ову сезону и били храбри поред свог скептицизма”, рекао је Вујевић.

Студио глуме “Просценијум” постоји већ пет година у оквиру Центра за културу “Филип Вишњић”, има три групе полазника-најмлађу узраста пет до 10 година, средњу 10 до 17 година и најстарију која је извела “Покондирену тикву”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана