Најмлађа општина у РС прославила други рођендан

Д. Д.
Најмлађа општина у РС прославила други рођендан

Станари - Најмлађа општина у Републици Српској Станари у петак је додјелом награда и признања заслужним појединцима, институцијама и организацијама обиљежила свој други рођендан и Дан општине.

Начелник Станара Душан Панић рекао је да ова локална заједница 18 мјесеци од оснивања има стабилну управу. Циљ за наредни период је развој реалног сектора привлачењем страних и домаћих инвеститора те реализација пројекта снабдијевања водом.

Министар финансија РС Зоран Тегелтија, који је присуствовао свечаној сједници поводом Дана Станара, најавио је да ће за седам дана Влада РС и начелник ове општине потписати споразум о примјени трезорског система.

- То ствара претпоставке локалној управи да боље контролише утрошак средстава, нама даје више информација какво је стање у општини, а грађанима више информација како се троши буџетски новац - објаснио је Тегелтија.

У марту 2014. године Скупштина града Добоја подржала је иницијативу мјештана Станара, који су чекали пола вијека да Станари опет имају статус општине. Народна скупштина РС је на посебној сједници 9. септембра 2014. године усвојила Закон о оснивању општине Станари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана