Најгоре је дјетету извадити стални зуб

С. М.
Најгоре је дјетету извадити стални зуб

РОГАТИЦА - Лоша орална хигијена може довести до озбиљних здравствених проблема чега многи родитељи нису свјесни, а на то указује и стоматолог из Рогатице Љиља Јанковић Глуховић у чију столицу неријетко сједају малишани којима мора извадити стални зуб.

- Понекад сам љута, прије свега на родитеље који дозволе да им дјеца имају покварене зубе највише због лоше хигијене. Због њихове немарности ухвати ме мука кад дјетету неријетко морам извадити стални зуб - упозорава  Јанковић Глуховић.

Истиче да вјештачки зуби никад нису као они које је природа дала због чега апелује на родитеље да поведу више рачуна о оралној хигијени малишана.

- Учите дјецу да од малих ногу перу зубе и уста што је најбоља превенција. Ту смо и ми стоматолози да помогнемо. Удружени можемо урадити више и боље. Вађење сталних зуба код дјеце је најлошији исход - каже Јанковић Глуховић.

Управо због таквих ситуација након 38 година рада размишља да напусти вољени посао и стоматолошка клијешта остави млађим колегама.

- Иако ми је до пензије остало непуне двије године рада, можда ће то бити и прије. И поред тога што волим овај посао, који би поново изабрала, вријеме је да се и ја одморим - прича Јанковић Глуховић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана