Најбољи кувари из Новог Града, Дрвара и Приједора

Срна
Најбољи кувари из Новог Града, Дрвара и Приједора

ПРИЈЕДОР - Средњошколци из Новог Града побједници су данашњег гастро такмичења средњошколаца у оквиру манифестације “Дани зиме на Козари”.

Они су, према оцјени жирија, у припреми чорбе били бољи од вршњака из Градишке, односно Приједора.

Међу ловачким удружењима најбољи ловачки гулаш направили су ловци Удружења “Дрвар” из Дрвара, док су друго и треће мјесто освојили чланови удружења “Фазан” из Старе Пазове и “Љубија” из Љубије.

Међу извиђачима и планинарима најбољи кувари су били чланови Планинарског друштва “Клековача” из Приједора. Они су надмашили друштва “Бобан” из Масловара и “Петар Кочић” из Брода.

У гастро такмичењу укупно је учествовала 31 екипа - шест екипа средњих школа, 14 екипа извиђача и планинара, те 11 екипа ловачких удружења.

Такмичари су били из Приједора, Козарске Дубице, Градишке, Бањалуке, Лакташа, Оштре Луке, Костајнице, Новог Града, Српца, Петрова, Дрвара, Зенице, Масловара, Брода, Бијељине, Дервенте и Старе Пазове.

У спортским такмичењима најбоља је била екипа из Козарске Дубице, док је екипама из Приједора и Лакташа припало друго и треће место.

Укупно је било пријављено девет екипа, а такмичење се одвијало у шест забавних спортских дисциплина, као што су трчање парова са везаним ногама, набацивање обруча, ношење лопте на челу, скок у даљ из мјеста, рушење пирамиде и спојени голови.

Ова манифестација данас је на Козари окупила више хиљада посјетилаца. У културно-умјетничком програму наступили су бенд “Бећари” и ди-џеј Владимир из Приједора, бенд “Савска ада” из Градишке и етно група “Јабука” из Козарске Дубице.

Организатори манифестације су град Приједор, туристичке организације Приједор, Козарска Дубица, Нови Град и Градишка, те Национални парк “Козара”.

Покровитељ 14. “Дана зиме на Козари” био је град Приједор, а организовање су помогли и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, као и пријатељи манифестације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана