Награђено 26 србачких матураната

Д. Ј.
Награђено 26 србачких матураната

СРБАЦ - Матуранти основних и средњих школа из Српца, њих 26, јуче су добили новчане и друге награде на пријему који већ четврту годину заредом организује начелник општине Млађан Драгосављевић.

Пријему се одазвало 14 ученика Центра средњих школа “Петар Кочић”, а за ученицу генерације у четворогодишњим школама проглашена је Владана Крагуљ од машинских техничара, док је најбоља у трогодишњим школама била Анђела Алексић из угоститељске школе.

- Мислим да сам изабрала право занимање, у којем могу учити са задовољством и постизати добре резултате. Ово ће ми бити мотивација за даље школовање јер планирам да упишем Машински факултет у Бањалуци - рекла је Владана, која је награђена са 300 КМ и таблет рачунаром.

Уручене су и награде од по 100 КМ за 11 одликаша средње и девет вуковаца основних школа, док су најбољи основци добили по 150 КМ.

- Било је тешко доћи до титуле ученика генерације, али све се може кад се хоће. Сада планирам да упишем гимназију у Српцу - казала је Тина Врховац, ученица генерације ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац.

Начелник општине Млађан Драгосављевић пожелио је матурантима успјех у будућем школовању, са жељом да својим знањем достојно репрезентују своју локалну заједницу.

- Надам се да ће сви једног дана завршити факултете, а на нама је да створимо услове да се врате у Србац, те да заснују породице и радни ангажман - рекао је Драгосављевић и додао да је Општинска управа за награде матурантима издвојила 3.650 КМ из буџета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана