Награђена подршка привредном развоју

М. Л.
Награђена подршка привредном развоју

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС) добила је повељу на свечаној академији поводом Дана општине Источно Ново Сарајево за допринос у подршци привредном развоју ове општине. Повељу је примио вршилац дужности директора ИРБРС Дражен Врховац.

Том приликом истакао је да је ИРБРС до сада у привреду Републике Српске пласирао скоро двије милијарде КМ, од чега 418 милиона КМ у источни дио Републике Српске.

- ИРБРС је пласирао готово 50 милиона КМ у пројекте који су реализовани на подручју општине Источно Ново Сарајево. Највише средстава одобрено је кроз кредитну линију за предузетнике и предузећа, као и путем стамбених кредита - рекао је Врховац.

Додао је да се општина Источно Ново Сарајево налази на петом мјесту по броју одобрених стамбених кредита ИРБРС, од свих општина и градова у РС. 

Од значајнијих пројеката који су финансирани навео је Административни центар града Источно Сарајево, који је изграђен на територији ове општине. Осим тога истакао је предузећа “Центротранс” и “Радис” те хотел “Еспања” као примјере успјешних привредних субјеката чији развој је помогнут кредитном подршком ИРБРС. 

- Изузетна нам је част што смо добили ово признање, које доживљавамо као својеврсну потврду наших настојања да подржимо равномјеран развој свих општина у Републици Српској - закључио је Врховац.

Нагласио је да ће ИРБРС и убудуће бити опредијељен да своје дјеловање усклађује са реалним потребама корисника, нудећи најбоље услове финансирања, како за привреду тако и за становништво.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана