Награђена даноноћна борба медицинара

С. М.
Награђена даноноћна борба медицинара

РОГАТИЦА - Народна мудрост “Добро ради и добру се надај” потврдила се ових дана и на примјеру Дома здравља “Др Зоран Митровић” у Рогатици. У знак захвалности за даноноћан рад и бдијење над здрављем становника широм општине у периоду пуног замаха пандемије вируса “ковид 19” добили су Захвалницу општине, једно од два највећа признања које се у овој локалној заједници може добити за допринос развоју и што квалитетнији живот грађана.

Директор Дома здравља Синиша Миљешић рекао је да је за њега и цијели колектив то велико признање, због чега захваљују Скупштини општине што је препознала њихову борбу против пандемије.

- Иако свјесни опасности које је носио вирус, од 6. марта 2020, када је на подручју наше општине регистрован први случај оболијевања од вируса корона, код свих наших радника преовладала је свијест, одговорност и заклетва па су се ставили на располагање у службу заштите пацијената и све до 18. јануара ове године на одмор није отишао ниједан радник. Није било ни уобичајених боловања и болести. Сви су били на свом мјесту рада, али и притицали у помоћ ако је неком другом било потребно - прича Миљешић.

Наглашава да су у борби против короне имали пуну подршку и Универзитетске болнице у Фочи и болнице “Србија” у Источном Сарајеву у којима су лијечени пацијенти из Рогатице.

- Подршка је долазила и од Медицинског факултета у Фочи, па је ово наше признање и њима признање - рече први међу медицинарима у Рогатици који у јеку пандемије није скидао заштитни скафандер и маску и чак је преболовао корону.

Миљешић је истакао да пандемија “ковида 19” није завршена. Сада је, каже, на сцени његова мутација, али, на срећу, са лакшим клиничким сликама.

Дом здравља у Рогатици запошљава 51 радника, од чега је 39 медицинских. Током прошле године извршено је више од 123.000 различитих медицинских услуга, а и у годинама најјачег удара пандемије вируса корона је финансијски позитивно пословао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана