Награде за најбоље студенте Прњавора

Ивана Винчић
Награде за најбоље студенте Прњавора

ПРЊАВОР - Град Прњавор наставио је са традицијом награђивања најбољих студената са подручја града и то је оно што најмлађу општину у Српској чини јединственом.

Казао је ово градоначелник Прњавора Дарко Томаш који је поздравио најбоље студенте града и нагласио да резултати које студенти постижу јесу промоција и студената али и града из којег долазе и да је на то посебно поносан.

Први човјек града навео је да млади људи који долазе из Прњавора најбоље презентују град и да су будућност града, а награде су им само подстрек да наставе радити још боље.

- Награда је симболичан вид подршке њиховом раду и подстрек да са добрим резултатима наставе и даље. Данас смо наградили петоро најбољих, али подршку имају и сви остали студенти- рекао је Томаш.

Предсједник Скупштине града Прњавора Жељко Симић додао је да су поносни на студенте и да су ови млади људи будућност локалне заједнице.

Један од најбољих студената Прњавора и Технолошког факултета УНИБЛ  Ирена Винчић захвалила је градоначелнику на овом изузетном признању у облику студентске награде и навела је да је поносна што је дио заједнице која препознаје важност образовања и подржава младе људе у остваривању њихових циљева.

- Ова награда има велико значење за нас студенте, не само због финансијске подршке, већ и због тога што препознаје преданост коју улажемо у наше образовање и даје подстицај да наставимо и даље вриједно радити - рекла је Винчићева.

Међу награђеним нашао се и студент Православног богословског факултета у Београду Мирко Милановић који каже да је градска награда подстрек за даљи напредак.

- Финансијска,али и морална и духовна подршка, показатељ да нисмо сами током школовања. Осим наших родитеља имамо подршку града, а то је знак и мотив свим младим људима да улажу у своје знање- рекао је Милановић.

Осим Ирене и Мирка, награду од 5.000 КМ добила је и Дијана Лукић, студенткиња Академије умјетности у Бањалуци, док су посебне награде исте вриједности додијељене и Бранки Илић и Мариани Хабијанец, студентима Медицинског факултета у Бањалуци.

Мариана Хабијанец, студент Медицинског факултета у Бањој Луци, каже да је награда подршка како у финансијском смислу тако и мотив да студенти дају свој максимум.

- Драго ми је да су наши резултати препознати и вредновани у локалној заједници- каже Хабијанец те наводи да након студија планира остати у Српској.

Студентске награде у Прњавору се додјељују од 2017. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана