Награде вјетар у леђа малим србачким писцима

Д. Ј.
Награде вјетар у леђа малим србачким писцима

Србац - Многа дјеца посједују таленат за писање који често остаје неоткривен или тек дође до изражаја у каснијем животном добу, а веома је важно да буде препознат и да се гради од најранијих дана како би се дјеца од ране младости усмјеравала на прави начин.

То је била мисао водиља Народне библиотеке Србац која је додијелила награде литерарним талентима основних школа у оквиру конкурса који је расписан поводом Међународног дана жена.

Награде су уручене по тријадама, а прво мјесто у категорији радова ученика од првог до трећег разреда припало је ученици првог разреда подручне школе из Ножичког, Тини Готовац. У конкуренцији ученика од четвртог до шестог разреда најбоља је била Јована Илић, ученица петог разреда из Ножичког, а међу ђацима од седмог до деветог разреда најбољи рад је написао Амел Мујичић, ученик седмог разреда подручне школе из Кобаша.

Директор Народне библиотеке Бранко Савановић рекао је да је литерарни конкурс испунио циљ, а то је да подстакне младе да се баве писањем и упозна јавност са талентованим ученицима.

- У сваком дјетету се крије одређени таленат, било да се ради о умјетности или спорту, природним и друштвеним наукама или неким другим сферама друштвеног живота. Многи од њих остварили су се у писању, а неки то раде још од предшколских дана, склапајући прве риме. Наша жеља и обавеза је да их мотивишемо да то чине што чешће и да оно што су написали не остане скривено од очију јавности - рекао је Савановић.

Посебна награда у оквиру литерарног конкурса уручена је наставници разредне наставе Радани Пантелић и њеном одјељењу првог разреда из Ножичког јер су сви првачићи послали своје литерарне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана