Надлежни у Козарској Дубици реаговали након писања “Гласа”: Уклоњена дивља депонија са обале Уне

Ј. С.
Надлежни у Козарској Дубици реаговали након писања “Гласа”: Уклоњена дивља депонија са обале Уне

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Дивља депонија која је никла уз обалу Уне у Јошику код Козарске Дубице је уклоњена, а комунална полиција редовно обилази ово подручје како би спријечила поновно бацање смећа.

Начелник Комуналне полиције у Козарској Дубици Слободан Пралица потврдио је “Гласу” да је након уклањања депоније постављена трака како би било спријечено даље одлагање отпада.

- Комунални полицајци редовно обилазе ту и околне локације. Дивље депоније се санирају, а позвали смо и мјештане да нам пријаве уколико примијете да неко баца отпад - казао је Пралица.

“Глас Српске” недавно је објавио да је на обали Уне никла депонија, а ко је кривац за њу, још није познато, али мјештани оптужују локално предузеће “Комуналац”. Иако у овој фирми раније нису жељели да коментаришу ове наводе, овог пута су за “Глас” потврдили да су њихови камиони очистили депонију.

- По налогу општинске инспекције смеће је очишћено, а комунална полиција је поставила траку - казали су у предузећу “Комуналац”.

За цијелу ситуацију заинтересовале су се и “Воде Српске” чије екипе су обишле ову локацију.

- Утврђено је да се на том подручју налази више дивљих депонија, мањих или већих, и то на парцелама које катастарски не спадају у јавно водно добро Републике Српске - казали су у овој установи и апеловали на власти локалних заједница, комуналне службе и становништво да постојеће дивље депоније буду уклоњене и да се спријечи и заустави свако даље одлагање отпада у близини ријечних токова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана