Национални парк Сутјеска: Долина хероја добија расвјету

Р. Ђ.
Национални парк Сутјеска: Долина хероја добија расвјету

Фоча - У Националном парку "Сутјеска" у току је обнова расвјете у Долини хероја, у дужини од 1.200 метара уз магистрални пут који од Фоче и Сарајева преко Тјентишта води ка Требињу и Јадранском мору.

Обнова расвјете подразумијева поправку инсталација, расвјетних тијела и инфраструктуре, која је више од 20 година потпуно девастирана крњила изглед урбаног дијела Националног парка.

- Уз подршку Владе РС од 75.000 КМ и учешће парка, освјетљавањем Долине хероја биће побољшано и одвијање саобраћаја на овом дијелу значајне магистрале, којом из дана у дан саобраћа све више путничких и транспортних возила - рекао је в.д. директора НП "Сутјеска" Дејан Павловић.

Напомиње да расвјета у подножју монументалног споменика и музеја није у функцији од 1991. године, због чега је пословодство "Сутјеске" уз подршку Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС обнову ставило у први план у зимском периоду.

- Планирамо и да почетком ове године обновимо расвјету на Тјентишту, у вриједности од 10.000 марака - додао је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана