Начелник Српца потписао уговор са извођачем радова: Креће изградња зграде за младе

Д. Ј.
Начелник Српца потписао уговор са извођачем радова: Креће изградња зграде за младе

СРБАЦ - До краја марта у Српцу ће почети изградња зграде за младе брачне парове, а вриједност инвестиције износи 1,68 милиона КМ.

Уговор о почетку извођења радова у петак су потписали начелник општине Србац Млађан Драгосављевић и директор и власник фирме “Астра план” из Брчко дистрикта, која је након спроведеног тендера изабрана за извођача, Милорад Живковић.

Зграда ће имати корисну површину од око 1.800  метара квадратних, а станови ће бити величине од 65 до 75 квадрата. Драгосављевић је рекао да ће се на овај начин ријешити стамбено питање за 20 породица.

- У наредним мјесецима биће расписан јавни позив на основу којег ћемо додијелити станове младима који буду испунили услове. Станове ће плаћати по подстицајној цијени, односно по цијени коштања радова. Спровели смо анкете које су показале велико интересовање и уколико буде већи број пријављених, у догледно вријеме бисмо кренули са изградњом друге ламеле са додатних 20 станова - рекао је Драгосављевић.

Живковић је рекао да ће припремни радови започети за неколико дана.

- Рок за завршетак радова је годину дана и све ће бити урађено у складу са предвиђеним стандардима и квалитетом за ову врсту грађевинских радова - рекао је Живковић.

Како би обезбиједила средства за изградњу, општина Србац је ушла у дугорочно задужење путем четврте емисије обвезница, а продајом станова ће се задужења отплатити. Локална управа је обезбиједила и локацију за изградњу зграде и потребне дозволе, уредила приступни пут и околину.

Ради се о пилот пројекту у Републици Српској који је добио сагласност ресорног министарства, а већ је и неколико других општина и градова у окружењу показало интерес за сличну инвестицију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана