На­чел­ник општине Билећа тра­жио по­моћ ми­нис­тра

Д. С.
На­чел­ник општине Билећа тра­жио по­моћ ми­нис­тра

Би­ле­ћа - С об­зи­ром на то да им се од да­на сту­пања у ге­не­рал­ни штрајк ни­ко ни­је обра­тио, за­по­сле­ни у би­ле­ћком До­му здравља "Све­ти Лу­ка" до­го­во­ри­ли су пе­так да са обус­та­вом ра­да нас­та­ве до даљег.

Ме­ди­ци­на­ри ко­ји су од по­не­дјељка у ге­не­рал­ном штрај­ку, ка­жу да им нај­те­же па­да то што ни­ко не ре­агу­је на њихо­ве зах­тје­ве.

Пред­сје­дни­ца Син­ди­ка­та До­ма здравља у Би­ле­ћи Ма­ри­на Бошњак ис­та­кла да су на­кон сас­тан­ка, њих 50, ло­кал­ној за­је­дни­ци још је­дном упу­ти­ли сво­је зах­тјев у на­ди да ће им овај пут од­го­во­ри­ти.

- Од оп­шти­не тра­жи­мо ис­пла­ту свих за­ос­та­лих пла­та и до­при­но­са, као и име­но­вање ди­ре­кто­ра ове ус­та­но­ве. На­дам се да ће нам ус­ко­ро од­го­во­ри­ти, јер по­сли­је 12 да­на штрај­ка, ра­дни­ци­ма се по­чну одби­ја­ти дне­вни­це - под­сје­ти­ла је Бошњак.

На­чел­ник оп­шти­не Би­ле­ћа Миљан Але­ксић ис­та­као је да је свјес­тан ве­ли­чи­не про­бле­ма, због че­га је по­моћ за­тра­жио од Ми­нис­тар­ства здравља и со­ци­јал­не за­шти­те РС.

- Имам увје­рење од ми­нис­тра Дра­га­на Бо­гда­ни­ћа да ће про­блем би­ти ри­је­шен, а ка­ко, то ће­мо са­зна­ти тек у по­не­дјељак - ре­као је Але­ксић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана