Начелник Oдјељења за привреду града Требиња Раденко Драшковић поднио оставку

Срна
Начелник Oдјељења за привреду града Требиња Раденко Драшковић поднио оставку

ТРЕБИЊЕ - На сједници Скупштине града Требиња данас је прихваћена оставка начелника Одјељења за привреду Градске управе Требиње Раденка Драшковића.

Члан комисије за избор и именовање Гордан Мишељић рекао је да је Драшковић 20. децембра поднио оставку на мјесто начелника Одјељења за привреду из личних разлога.

Драшковић је образлажући оставку рекао пред одборницима да се на оставку одлучио зато што у овој години неће бити средстава која ће бити усмјерена у подршку запошљавању.

"Таква ситуација је била нешто што ме је првенствено опредијелило да одем тамо гдје бих са својим знањем упорношћу и истрајношћу био много кориснији", рекао је Драшковић.

Коментаришући Драшковићеву оставку градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да његова сазнања говоре да је Драшковић поднио оставку зато што је прихватио једну од директорских позиција у компанији "Свислајон".

Ћурић је навео да је Градска управа у посљедње три године заједно са Заводом за запошљавање кроз разне програме подршке запошљавању запослила 600 лица за које је издвојено више од три милиона КМ.

"Град Требиње је и ове и претходне године склопио уговоре са одређеним људима и ти уговори теку, уредно измирујемо све обавезе у свим тим јавним позивима и сада тренутно су актуелна два јавна позива", рекао је Ћурић.

Он је нагласио да ће се у наредној години наставити са овим и сличним позивима и да неће дозволити да неко, па било ко да је у питању, прокоментарише без аргумената да се не улаже.

Ћурић је захвалио Драшковићу за сарадњу и пожелио му успјех у даљем раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана