Начелници у зворничкој болници поднијели колективну оставку,директор не прихвата

Данијела Стоканић
Начелници у зворничкој болници поднијели колективну оставку,директор не прихвата

Зворник - Начелници одјељења, помоћници служби, као и шефови одсјека зворничке болнице јуче су колективно поднијели оставке на функције, док ново руководство поручује да ће оставке прихватити само ако буду појединачно поднесене.

Вршилац дужности директора ове здравствене установе Јован Окука рекао је да сви који желе да поднесу оставку то морају урадити појединачно, уз писмени захтјев и образложење.

- Све док то не ураде, они су дужни да обављају свој посао по Хипократовој заклетви. Њих, чини ми се 12, ујутру је дошло са једним папиром за оставку. Одмах сам им рекао да колективна оставка ништа не важи - казао је Окука.

Истакао је да су поједини долазили поново и распитивали се, док су неки рекли да ће о оставци још једном размислити до четвртка.

Окука истиче да ће на мјесто оних који поднесу оставку у кратком временском року бити постављен неко други.

- Што се тиче њихове замјене, има љекара и мимо Зворника који би дошли да раде у ову болницу - казао је Окука.

Окука је нагласио да очекује да се ситуација разријеши до краја седмице, јер ова здравствена установа мора да функционише и да пружа здравствену заштити становништву.

- Општа болница сада тешко функционише, управо због опструкције неких тридесетак запослених, који излазе на протесте, али заборављају да болница има 314 радника од којих многи не дијеле њихово мишљење - рекао је Окука.

Хирург у овој здравственој установи Горан Бјековић истакао је да су начелници одјељења, помоћници служби, као и шефови одсјека оставке поднијели јер се противе смјени бившег директора Милорада Дрљевића и именовању Окуке.

Начелница Интерног одјељења Наташа Ивановић истакла је да су папир са колективним оставкама оставили код секретарице, јер их, како каже, Окука није желио примити.

Један број љекара и запослених и јуче су изашли испред болнице на получасовни протест.

Комисија Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске извршила је у понедјељак примопредају дужности између Окуке и Дрљевића, који није присуствовао раду ове комисије.

Влада Републике Српске разријешила је Дрљевића са функције директора Опште болнице Зворник 12. октобра, а за вршиоца дужности именовала Окуку.

Тешке ријечи

Проблем у зворничкој болници, гдје су протеклих дана падале тешке ријечи, јуче је ескалирао када је Дрљевић новом в.д. директора Окуки, поручио "Нећеш бити директор, макар се ја спалио!". Снимак на којем се чује Дрљевићева порука објавио је РТРС.  Дрљевић каже да је то изрекао у револту, када је затекао пун ходник незадовољних љекара, који су тражили да их Окука прими.

- Рекао сам му да због свих тих људи неће бити директор, а не због тога што се ја питам - казао је Дрљевић и додао да се сигурно неће спалити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана