На Златибору ниче највећа гондола на свијету

А. Ј.
На Златибору ниче највећа гондола на свијету

Чајетина - Власти општине Чајетина из Србије позвале су становнике своје земље и РС да се у суботу, 11. фебруара, одазову великој радној акцији и учествују у изградњи највеће гондоле на свијету "Голд гондоле Златибор".

Мјесто окупљана оних који се одазову радној акцији, којом ће отпочети градња гондоле, биће код камена темељца изнад пијаце у центру Златибора од десет часова.

- С обзиром на то да се градња највеће панорамске гондоле на свијету упорно опструише и већ годину одгађа почетак радова, предсједник општине Чајетина Милан Стаматовић и директорица предузећа "Голд гондола Златибор" Бојана Божанић покрећу радну акцију, народну мобу, која би требало да окупи и до 2.000 акцијаша - стоји у саопштењу.

У саопштењу је истакнуто да иако је набављена готово сва опрема, почетак градње је одгађан више пута, јер наводно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије блокира издавање документације неопходне за стицање услова за предају захтјева за грађевинску дозволу, а самим тим и њено издавање.

"Голд гондола Златибор", вриједна 13 милиона евра, протезаће се на девет километара и повезати центар Златибора са Ски-центром "Торник".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана