На васкршњој изложби у Бијељини представљена дјела 32 аутора

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- На традиционалној Васкршњој изложби бијељинског Удружења ликовних умјетника "Свети Лука", која је отворена вечерас у Бијељини, представљена су дјела 32 аутора.

Предсједник Удружења ликовних умјетника "Свети Лука" Панто Пантић изјавио је да је ријеч о традиционалној изложби, те да Удружење ове године има и повод више - прославља двије деценије постојања.

- Презадовољни смо што се поново окупљамо мимо пандемијских ограничења. Изложба на којој је представљено укупно 68 радова је продајног карактера и биће отворена до 30. априла - рекао је Пантић новинарима.

Он је напоменуо да су изложена и дјела младих аутора, те да су заступљени иконописи, уља и акрил на платну, акварел и друге технике.

Савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић, који је свечано отворио изложбу, оцијенио је да су овакви догађаји права драгоцјеност за град који увијек подржава овакве активности.

Отварање изложбе у Музеју Семберије увеличао је и наступ Дјечијег хора "Србадија" под диригентском палицом Јелене Тракиловић.

Удружење ликовних умјетника "Свети Лука" основано је 2002. године и традиционално, осим ове, организују и Децембарску изложбу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана