На Ублима отворен први авантуристички парк

Срна
На Ублима отворен први авантуристички парк

ТРЕБИЊЕ - На подручју Убала код Требиња данас је отворен први авантуристички парк у граду, за дјецу и одрасле, чиме су проширени туристички садржаји града, а вриједност пројекта је 20.000 КМ.

Посјетиоци ће моћи да проласком препрека кроз инсталације за дјецу и одрасле доживе адреналин и уживају у природи овог подручја.

Александар Вукановић, предсједник Удружења Центар за одрживи развој и екологију у Требињу које је аплицирало за пројекат авантура парка, рекао је да је циљ био да се прошире туристички потенцијали Требиња, као и локације Убала.

Он је навео да је овај парк осмишљен тако да се састоји од два дијела - мањи дио за дјецу до 10 година, те већи гдје могу да учествују ученици основних и средњих школа и одрасли.

"Са овим пројектом смо добили нове туристичке садржаје, отворили смо нова радна мјеста, утицали смо на развијање еколошке свијести, као и на то да становништво више борави у природи и вријеме проводи на забаван, рекреативан начин", рекао је Вукановић.

Он каже да је цијена улазнице за одрасле четири КМ, а за дјецу двије КМ, те да ће парк у наредним годинама бити проширен уколико се покаже да би то било исплативо.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић, који је и сам данас пробао садржај парка, рекао је новинарима да је ово први авантуристички парк у Требињу, те да је Град овај пројекат подржао.

"Опредјељења смо да овдје треба да се направи још бољи садржај. Желимо да укључимо у овај пројекат и наше Планинарско друштво. Данас, сутра и прекосутра је улаз бесплатан. Позивамо све грађане и туристе да дођу овдје и да пробају", рекао је Ћурић.

Он каже да је план градских власти да уложе значајна средства у подручје Убала, као и да је услов да нови пројекти буду одрживи, те да ће службе града бити на располагању за све што је неопходно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана