На “Србијади” у Чикагу штанд ФК “Борца” из Дрвара

Срна
Foto: Срна

ЧИКАГО - На највећем спортском догађају српске дијаспоре “Србијада 2023” који се овог викенда одржава у Чикагу биће прикупљана помоћ за Фудбалски клуб (ФК) “Борац” из Источног Дрвара.

У Управи клуба, који је ушао у обиљежавање вијека постојања, Срни је речено да ФК “Борац” има свој кутак на овом догађају и да ће посјетиоци на штанду моћи да донирају новац, погледају фотографије Клуба и видео-презентацију.

Према њиховим ријечима, овај гест Крајишника у Америци показао је да никада не заборављају своје коријене иако су далеко од родне груде.

- С обзиром на то да нам је подршка важна у сваком смислу, а највише финансијском, помоћ нам је добродошла и ову прилику користимо да позовемо све људе добре воље да се одазову нашем часном позиву из Крајине - наведено је из Управе овог спортског колектива.

Из ФК “Борац” позвали су људе добре воље у БиХ, Републици Српској, Србији, али и шире, да подрже опстанак омладине у Крајини тако што ће новац уплатити на жиро рачун Клуба 5520120001055223 код Адико банке.

Хроничари су записали да је у Дрвару још 1924. године формиран Радничко-спортски клуб “Борац” који је 1936. и 1938. године учествовао на турнирима Радничко-спортског клуба “Нада” у Сплиту на којима су, између осталих, учествовали фудбалери московског “Динама”, али и “Борца” из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана