На санкалишту у Голочевини постављен топ за осњежавање

Srna
Foto: FB

МИЛИЋИ - Изградња дјечјег санкалишта у милићком насељу Голочевина приводи се крају, а данас је постављен савремени топ за осњежавање који је донирао Олимпијски центар "Јахорина", изјавио је Срни начелник општине Марко Савић.

Савић је прецизирао да је на санкалишту постављена жичара, лед-расвјета и сви макро-елементи неопходни за овај садржај, те завршени земљани радови у вези са инсталацијом струје.

Према његовим ријечима, вриједност уговорених радова на санкалишту је око 86.000 КМ и за тај новац је планирано да се купи скромнији топ за осњежавање.

"Са предсједником Надзорног одбора Олимпијског центра `Јахорина` Недељком Елеком и директором Дејаном Љевнаићем договорили смо да нам донирају савремени топ за осњежавање који је на наше задовољство допремљен јуче, на чему смо им неизмјерно захвални", навео је Савић.

Савић је изразио очекивање да санкалиште до краја године буде пуштено у рад и да у току зиме служити својој сврси, додајући да ће овај простор током цијеле године бити излетиште гдје ће мјештани моћи да се друже.

"Планирамо да у продужетку направимо стазу за шетњу и вожњу бицикала, а имамо идеју да се изгради кафић, да употпуни садржај и омогући квалитетно провођење времена наших суграђана на овом локалитету", појаснио је Савић.

Он је подсјетио да ће дјеца на санкалишту моћи да се друже и да безбједно проводе вријеме. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана