На прољеће бољи услови за пацијенте и медицинаре у Сребреници

К. Ћ.
На прољеће бољи услови за пацијенте и медицинаре у Сребреници

Сребреница - Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић озваничио је јуче почетак реконструкције објекта Дома здравља у Сребреници захваљујући чему ће становници ове општине имати боље здравствене услуге.

Он је казао да је пројектом вриједности 471.000 КМ предвиђена обнова два спрата Дома здравља и амбуланте у Скеланима, а рок за завршетак радова је 150 дана.

- Министарство је за овај пројекат обезбиједило 70 одсто средстава, а општина Сребреница 30 одсто. Циљ нам је да здравствени систем буде једнако квалитетан у цијелој Српској - поручио је Богданић подсјетивши да је у марту ове године почела изградња новог Дома здравља у Братунцу.

Вршилац дужности директора Дома здравља Александар Јовановић рекао је да ће у оквиру овог пројекта бити реконструисано приземље и један спрат Дома здравља и скеланска амбуланта.

Он је истакао да су у току разговори са Ротари клубом и општином да се обезбиједи још 200.000 КМ за реконструкцију крова и спољашње уређење објекта Дома здравља.

Начелник Сребренице Младен Грујичић поздравио је почетак радова и рекао да ће општина одмах уплатити свој дио новца за реализацију овог важног пројекта.

- Општина ће учествовати и у пројекту спољашњег уређења објекта Дома здравља јер нам је важно да се у овој установи коначно створе услови за рад и квалитетно пружање здравствених услуга нашим становницима - рекао је Грујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана