На "Озренској јесени" представило се више од 70 излагача из Српске и ФБиХ

Срна
На "Озренској јесени" представило се више од 70 излагача из Српске и ФБиХ

ПЕТРОВО - У Петрову је данас отворена културно-туристичка манифестација "Озренска јесен" на којој је више од 70 излагача из Републике Српске и Федерације БиХ представило разноврсне производе - од занатских и умјетничких до пољопривредних и кондиторских.

Манифестацију, девету по реду, отворио је начелник општине Петрово Озрен Петковић који је изразио задовољство разноврсношћу понуде и одзивом излагача.

Он је рекао да је овај сајам добар показатељ да су локални пољопривредници стасали да се региструју као комерцијална или некомерцијална газдинства како би били у могућности да своје производе пласирају на тржиште, те најавио да ће у том процесу имати подршку Општинске управе.

Јелена Стојановић из Добоја, која је понудила коре за питу гужвару/млинце припремљене по бакином рецепту, истакла је да је задовољна потражњом с обзиром на то да се традиција прављења ове делиције гаси.

Синиша Томић из Какмужа бави се производњом украсних грмова и каже да се од овог посла може солидно живјети, али да као свака дјелатност тражи посвећеност и рад.

Промотери "Еко-центра" из Стоца, који први пут излажу у Петрову, рекли су да су сајмови добар начин да дођу до нових купаца с обзиром на то да су се представили сезонским воћем и прерађеванама од нара, смокава и смиља.

Манифестација се одржава у Термама "Озрен" у Какмужу у организацији Културно-туристичког и спортског центра "Петрово" и уз подршку општине и спонзора.

"Озренска јесен" организована је у оквиру обиљежавања Михољдана - Дана и крсне славе општине Петрово.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана