На међународном рукометном турниру у Прњавору учествује 19 екипа

Срна
На међународном рукометном турниру у Прњавору учествује 19 екипа

ПРЊАВОР - У Прњавору је данас отворен међународни рукометни турнир "Мика 2023", на којем учествује 19 екипа из Мађарске, Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ.

Организатор турнира је Рукометни клуб Слога, чији тренер Миле Шљивић каже да на турниру учествују неки од најбољих омладинских клубова.

Он jе захвалио свим клубовима који су дошли у Прњавор, као и спонзорима, донаторима и пријатељима турнира за подршку у организацији једне од најмасовнијих спортских манифестација у овој општини.

-Владала је велика заинтересованост за турнир, али због мањка расположивих смјештајних капацитета и чињенице да имамо на располагању само једну дворану за одигравање утакмица нисмо могли изаћи у сусрет свим тимовима који су имали жељу да дођу - рекао је Шљивић за Срну.

Турнир је отворио начелник општине Дарко Томаш, који каже да је част да су екипе из цијеле БиХ, али и Хрватске и Мађарске данас у Прњавору што довољно говори о ентузијазму људи који воде рукометни клуб и успостављају спортске и пријатељске везе.

-Прњавор постаје познат по овом турниру, они су најбољи амбасадори спорта и младости. Желим свима још много побједа како у рукомету тако и у животу, а велика захвалност породицама Микеревић и Шљивић које су поставиле темеље рукометног спорта у нашој општини - рекао је Томаш.

Отварању турнира је присуствовала и Тијана Микеревић, кћерка покојног Мирослава Мике Микеревића, која је рекла да је за њену породицу велика част и задовољство што се овај турнир одржава у Прњавору.

-Велика захвалност РК Слога и породици Шљивић која сваке године настоји довести што више квалитених екипа у Прњавор. Ово је један од начина да рукомет као спорт опстаје и живи у нашој општини - рекла је она.

Међу екипама које учествују на турниру по други пут нашао се тим из Винковаца, чији тренер Антонио Шарић каже да су гостопримство домаћина и организација турнира одлични због чега су се радо одазвали на позив за учешће.

Тренер млађих категорија бањалучког Борца Доситеј Перић слаже се да је организација на високом нивоу.

-Циљ и сврха турнира су испуњени, дјеца се играју, друже, задовољни су и насмијани што је најважније - рекао је Перић који предводи дјечаке узраста 2008. и 2010. годиште.

На турниру "Мика 2023" данас су на распореду утакмице у групама, док се сутра играју полуфинала и финале.

Турнир је уврштен у календар такмичења Рукометног савеза Српске, а игра се под генералним покровитељством општине Прњавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана