На Мајевици наложени бадњаци и одржано народно весеље

Срна
Foto: Срна

ЛОПАРЕ - Традиционално налагање бадњака одржано је вечерас у свим парохијама Српске православне цркве на Мајевици након чега је организовано народно весеље уз ватромет, музику и кувано вино.

У порти Храма Покрова Пресвете Богородице у Лопарама окупио се велики број Мајевичана који живе на подручју општине, али и оних који су у расејању.

Стојан Стевановић, члан управе Удружења Мајевичана у Швајцарској, рекао је новинарима да су многобројни Срби из свих европских земаља дошли да прославе празнике у завичају.

Вечерње богослужење предводио је јереј Спасоја Радовановић, парох лопарски, који је вјерницима поручио да се Божић дочекује као празник љубави и пожелио да у миру и слози са својом родбином и пријатељима дочекају Христово рођење.

Начелник општине Лопаре Радо Савић пожелио је свим породицама у ове празничне дане мир, љубав, срећу и благостање и срећан Божић, уз традиционални поздрав Мир Божији, Христос се роди!.

Српска православна црква прославља данас Бадњи дан, припремајући се за сутрашњи најрадоснији хришћански празник Божић - дан рођења Исуса Христа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана