На љето посјета руских шахиста Српској

Срна
На љето посјета руских шахиста Српској

Бањалука - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић разговарала је данас у Бањалуци са руководством републичког Шаховског савеза о реализацији посјете руског Шаховског клуба "Савременик" током љета Републици Српској.

Давидовићева је током разговора са предсједником Шаховског савеза Српске Пантелијом Дакићем и секретаром Миладином Гаврићем подсјетила да је размјена спортиста и спортских организација, у оквиру које ће први у Српској боравити шахисти, договорена током гостовања делегације Санкт Петербурга у јуну прошле године.


Она је навела да је веома значајно што Шаховски клуб "Савременик" из Санкт Петербурга учествује у Љетној школи спорта Републике Српске која је и ове године један од најзначајнијих пројеката ресорног министарства с циљем стручног и спортског усавршавања, али и едукације младих спортиста.

"Ово је добра прилика да се размијене искуства и достигнућа спортиста и спортских радника из ове области, као и да се интензивира сарадња из ресорне надлежности са Санкт Петербургом", истакла је Давидовићева.

На састанку је договорено да посјета траје четири до пет дана, те да се у оквиру ње организује обилазак Бијељине, Теслића и Требиња, као и такмичења са шаховским клубовима из Српске, саопштено је из ресорног министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана