На “Квизу из блока” прикупљено 1.300 КМ

Срна
На “Квизу из блока” прикупљено 1.300 КМ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- На првом хуманитарном “Квизу из блока” прикупљено је 1.315 КМ намијењених за помоћ српским вишечланим породицама на Косову и Метохији у оквиру видовданске акције Хуманитарне организације “Срби за Србе”.

-На квизу је синоћ учествовало 16 екипа и око 110 посјетилаца - изјавио је координатор спортско-хуманитарног турнира “Тројка из блока” Марко Маунага.

 

Према његовим ријечима, ово је још један у низу догађаја у оквиру пројекта “Тројка из блока” који организују волонтери Хуманитарне организације “Срби за Србе”, а домаћин квиза био је “Џаст паб”, који годинама уназад организује квизове знања.

Хуманитарна организација “Срби за Србе” основана је 2005. године и од тада помажу угроженој дјеци и њиховим породицама широм Балкана, док је огранак у Републици Српској регистрован пет година касније и тада је прикупљање донација и пружање помоћи на територији Српске уздигнуто на виши ниво.

Захваљујући званичним регистрованим огранцима у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Њемачкој, Норвешкој, Шведској, Канади и САД, као и великом броју донатора и пријатеља широм свијета, организација “Срби за Србе” до сада је прикупила више од 24 милиона КМ донација и обезбиједила помоћ за више од 3.200 породица које броје више од 15.000 дјеце, од којих су многе добиле сигуран кров над главом, купатила, машине за рад, покућство, бијелу технику, домаће животиње за узгој и другу неопходну помоћ.

Организација “Срби за Србе” одликована је Орденом Светог Саве другог реда и Орденом Светих Новомученика Горњо-карловачких од Српске православне цркве и Орденом Крст Милосрђа од Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана