На корак до спаса пресушиле донације за помоћ Младену Мојевићу из Рогатице

Сретен Митровић
На корак до спаса пресушиле донације за помоћ Младену Мојевићу из Рогатице

Рогатица - Хумани људи су ми спасили једног сина, док се други сваким даном бори са опаком болешћу, због које је његова младост везана за постељу. Зато, молим све људе добре воље да нам помогну да прикупимо још 12.500 КМ да би мој Младен отишао на трансплантацију бубрега и живио као већина његових вршњака.

Апел је то мајке Добринке Мојевић из Рогатице, која позива све који могу да дарују новац и помогну њеном сину Младену (22) да оде на операцију у Француску и добије нову шансу за безбрижнији живот.

Она је испричала да је захваљујући донацијама њен првенац Никола средином марта прошле године оперисан, те да би и Младен требало што прије да оде на трансплантацију, али за тај захват ова избјегличка породица нема довољно новца.

Добринка је незапослена, а њен супруг Рајко ради као поштар, па им је прикупљање 80.000 КМ, колико је потребно за трансплантацију, био недостижан сан. Ипак, наду су им дали њихови суграђани, али и други становници РС, који су до сада донирали 57.500 марака. Због тога су и очекивали да ће до сада успјети да пошаљу сина на операцију, али су донације престале да пристижу. До почетка ове године било је прикупљено 50.000 КМ, а акција прикупљања недостајућих 30.000 марака није дала очекиване резултате.

Иако је Младен на корак до лијечења он страхује да неће успјети да сакупи још 12.500 КМ, а свакодневна брига му отежава битку са болешћу.

- Младен је све нервознији. Пада у очај и због тога што је дошло прољеће, а он мора де сједи у кући. Умјесто да излази са својим другарима, приморан је да три пута седмично иде на дијализу у 60 километара удаљену Фочу. Уз непријатности које носи сама медицинска интервенција, он због дијализе изгуби цијели дан - каже Добринка Мојевић.

Ова храбра жена не губи наду да ће мучне дијализе за њеног сина постати прошлост. Нада се да ће им људи великог срца, као и до сада, помоћи да сакупе преостали дио новца.

- За ово што је до сада прикупљено неизмјерно захваљујемо свима који су позвали хуманитарни број. Ту је и прилог функционера и одборника Скупштине општине Рогатица, фризерки које су један дан уљепшавале суграђанке, па су зарађених 1.050 марака уплатиле за Младеново лијечење - казала је ова мајка.

Додала је да су слично урадили и фото-аматери, који су један дан фотографисали пролазнике и зарађених 1.070 марака поклонили породици Мојевић. Подршку акцији дали су и ученици Средњошколског центра "27. јануар", а помоћ од по 500 марака пружили су и Рогатичани Богдан Каришик и Озренко Митровић који раде у Канади.

Жиро-рачун

Сви који желе да помогну да обољелом младићу да оде на операцију у Француску новац могу да уплате на жиро-рачун Младена Мојевића број: 562-012-81282056-02 код НЛБ Развојне банке - Пословна јединица у Рогатици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана