На Јахорини се одржава ЦМИ курс

Срна
На Јахорини се одржава ЦМИ курс

ЈАХОРИНА - На Јахорини се одржава ЦМИ курс, који се проводи у склопу пројекта ЕУ за бољу цивилну заштиту ради јачања капацитета цивилне заштите у БиХ, на путу приступања цивилних заштита БиХ у Механизам Уније за цивилну заштиту.

На курсу као корисници пројекта и полазници курса учествују представници Министарства безбједности у Савјету министара, Републичке управе цивилне заштите, федералне Управе цивилне заштите, те Одјељења за јавну безбједност Брчко дистрикта. Главни циљ курса је упознати учеснике о основним претпоставкама рада унутар Механизма Уније за цивилну заштиту, те дати учесницима и припадницима оперативних снага подлогу за наставак тренинга који ће им омогућити учествовање у међународним операцијама цивилне заштите који се проводе под покровитељством Европске уније, саоштено је из Асоцијације за управљање ризицима.

ЦМИ курс је организован од шефа пројекта, конзорцијума Министарства унутрашњих послова Хрватске и Асоцијације за управљање ризицима АЗУР, кроз пројект "ЕУ за бољу цивилну заштиту - изградња капацитета и припрема БиХ за Механизам Уније за цивилну заштиту", уз ангажовање еминентних предавача и инструктора из ЕУ.

За учеснике курса обавезујуће су св мјере заштите од вируса корона су за све вријеме трајања курса од 23. до 28. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана