На хуманитарној котлићијади прикупљено 1.000 КМ за вишечлане породице

СРНА
На хуманитарној котлићијади прикупљено 1.000 КМ за вишечлане породице

БРЧКО - На хуманитарној котлићијади "Котлић из блока", коју су данас у Брчком организовали Мјесна заједница Илићка и Хуманитарна организација "Срби за Србе“, прикупљено је 1.000 КМ за породице са четворо и више дјеце. Предсједник Мјесне заједнице Илићка Дамјан Дунџић рекао је Срни да су задовољни одзивом грађана и да је новац прикупљен котизацијом, добровољним прилозима и продајом рекламних мајица, пића и фотографија.

Он је напоменуо да је котлићијада организована у оквиру прославе крсне славе те мјесне заједнице - Свете Тројице, те да се организује други пут.

"Ово је манифестација која ће сигурно прерасти у традицију", истакао је Дунџић.

Он је захвалио предсједнику Скупштине Брчко дистрикта Синиши Милићу, који је отворио котлићијаду и донирано средства за одржавање манифестације.

Члан Хуманитарне организације "Срби за Србе“ Милош Суботић најавио је да ће у Брчком у наредном периоду бити још хуманитарних акција те организације.

"Овог љета ће на Тргу младих у Брчком бити одржано пето по реду такмичење у кошарци ꞌТројка из блокаꞌ, затим ꞌПикадо из блокаꞌ, ꞌКвиз из блокаꞌ. Такмичења су хуманитарног карактера. Све наше досадашње акције су показале да смо ми хуман народ и да, ако им се да прилика, људи ће помоћи“, истакао је Суботић.

На хуманитарној котлићијади, која је одржана у парку у насељу Илићка, учествовало је 14 екипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана