На Гастро сусретима у Броду учествује 129 екипа

Срна
На Гастро сусретима у Броду учествује 129 екипа

БРОД - У Броду су данас отворени традиционални Гастро сусрети у оквиру Деветог сајма привреде, пољопривреде и туризма, на којима се представљају старинска и новија јела, начин припреме и послуживања хране, а одржава се и такмичење у припремању чорбанца.

У припремању тог јела учествује 129 екипа из Републике Српске, Србије, Чешке и Словачке, а Гастро сусрете и такмичење отворио је директор бродског предузећа "Комвод" Бобан Ђурђевић, који је захвалио свима за учешће.

Начелник општине Брод Зоран Видић рекао је да је позитивно изненађен бројем екипа које учествују на Гастро сусретима.

"Трудимо се да будемо добри домаћини, да се сви осјећају угодно и пријатно. Трудићемо се да од овог направимо регионални догађај по чему ћемо бити препознатљиви, а број садашњих екипа указује да идемо у добром правцу", истакао је Видић.

Јуче и данас у Броду се одржава Девети сајам привреде, пољопривреде и туризма на којем учествује 150 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Видић је рекао да је задовољан одзивом излагача којих је ове године рекордан број, те да је тражен изложбени простор више.

Он је истакао да само економски напредак Републике Српске и свих локалних заједница може да буде гарант опстанка на овом простору.

Директор Туристичке организације Брод Горан Вукојевић рекао је да је Сајам једна од четири најважније манифестације које се одржавају током године у овој локалној заједници.

Он је додао да Туристичка организација, осим овог сајма, организује и Поноћни турнир у малом фудбалу, манифестацију "Зимзо Брод" и Ликовну акварелистичку колонију "Сава".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана