На "Данима Крајине" у Требињу представљени аутентични крајишки производи

Срна
На "Данима Крајине" у Требињу представљени аутентични крајишки производи

ТРЕБИЊЕ - Двадесетак пољопривредних произвођача из Крајине представило је данас у Требињу аутентичне крајишке производе у оквиру манифестације "Дани Крајине у Требињу".

Грађани Требиња данас су могли да пробају аутентични крајишки сир и мед, ракију, сувомеснате производе, а представљена је и природна козметика.

Директор Аграрног фонда града Требиња Веселин Дутина рекао је новинарима да је ова манифестација изложбено-продајно карактера, те да све производе који су данас изложени грађани могу пронаћи у "Крајишкој кући" у Требињу.

-Трудимо се да те производе промовишемо на најбољи могући начин, познати су нарочито вина и ракије и ликери који се производе од биљака и веома су тражени - рекао је Дутина.

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић рекао је да је ово наставак одличне сарадње између Аграрног Фонда града Требиња и Центра за развој пољопривреде и села из Бањалуке.

-Важно је да се грађани упознају на који начин се врши производња аутентичних крајишких производа, али и да пољопривредници размијене информације о начину производње -  рекао је Бошковић новинарима.

Манифестација "Дани Крајине у Требињу" организована је у сарадњи са Центром за развој пољопривреде и села из Бањалуке.

Директор овог центра Драшко Илић рекао је новинарима да су данас у Требињу представљени производи из Крајине, производи од воћа и поврћа до асортимана који је високо стандардизован.Он је изразио задовољство добром сарадњом између Херцеговачке и Крајишке куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана