На бесплатно љетовање отпутовало 29 дјеце из Новог Града

Срна
На бесплатно љетовање отпутовало 29 дјеце из Новог Града

НОВИ ГРАД - Из Новог Града јутрос је на бесплатно десетодневно љетовање у Бечиће отпутовало 29 дјеце, у оквиру пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске".

Директор Центра за социјални рад Данијела Гојић рекла је Срни да су у пратњи дјеце и два васпитача.

Она је навела да ће ове године бесплатно љетовање имати укупно 34-оро дјеце из Новог Града, њих 29 сада, а остали у септембру.

"Ове године на љетовању ће бити 11 дјеце корисника Центра за социјални рад, 14 из Удружења породица са четворо и више дјеце жСараж, петоро дјеце ратних војних инвалида, двоје дјеце из Удружења дјеце и омладине са посебним потребама и њихових породица жИскраж, те двоје дјеце и три васпитача посредством Спортског савеза Републике Српске", прецизирала је Гојићева.

Она је навела да је начелник општине Мирослав Дрљача дјеци обезбиједио џепарац од по 20 евра, а Центар за социјални рад је великом броју породица пружио помоћ и подршку у прибављању докумената за путовање.

Гојићева је истакла да Фонд за дјечију заштиту Српске и ове године наставља реализацију овог пројекта, 18. годину у континуитету, који прошле године није реализован због пандемије вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана