На Бардачи код Српца одржан традиционални Гастро фест

Д. Ј.
На Бардачи код Српца одржан традиционални Гастро фест

Србац - Опојни мириси паприкаша, рибе и свих врста роштиља ширили су се протеклог викенда на Бардачи код Српца гдје је одржан традиционални "Гастро фест" на којем је кулинарско умијеће одмјерило 55 екипа.

Главну награду у припреми рибљег паприкаша приграбила је екипа Кафане "Чупић" из Градишке, док је Шумска управа "Србац" тријумфовала у припреми најбољег јела од пилетине на роштиљу.

- Рибљи паприкаш припремало је 30, а пилеће специјалитете 25 екипа. Свако је припремао јела по својој рецептури уз одређене критеријуме које су морали испоштовати. Већ годинама се опредјељујемо искључиво за рибу и пилетину, јер је то препознатљив бренд наше општине - рекла је директорица Туристичке организације општине Србац Радисава Шушчевић.

"Гастро фест" окупио је бројне излагаче из Прњавора, Приједора, Челинца, Лакташа, Бањалуке и Српца који су изложили пчеларске производе, ракију, производе од ароније и боровнице, народне рукотворине, сувенире и резбарије, док је фолклорно друштво "Мотајички вук" из Ситнеша презентовало јела традиционалне кухиње. Организована је и школа риболова за десет полазника од седам до 14 година, а нису изостала ни спортска такмичења у навлачењу конопца гдје је титулу најјаче освојила Кафана "Чупић" из Градишке, док је Стефан Козак из Српца био најбржи у скакању у врећи. Титулу најбржег пивопије одбранио је Српчанин Зоран Шарић који је већ годинама неприкосновен у овом такмичењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана