Музички инструменти за осам музичких школа широм БиХ

Срна
Музички инструменти за осам музичких школа широм БиХ

САРАЈЕВО - Штаб НАТО-а у Сарајеву заједно са невладином организацијом "Спирит оф Америка" и Оружаним снагама БиХ обезбиједио је испоруку музичких инструмената у осам музичких школа широм БиХ, и то у Мостар, Столац, Чапљину, Приједор, Прњавор, Бијељину, Бихаћ и Сарајево.

Пројекат је укључивао низ радионица које је оркестар Оружаних снага БиХ организовао за дјецу и младе свих узраста широм БиХ, саопштено је из Штаба НАТО-а.

Командант овог штаба бригадни генерал Памела Мекгаха и главни наредник Френсис Свирко присуствовали су данашњој примопредаји донације на радионици названој "Неки нови клинци" у Брези.

Донација је укључивала низ музичких инструмената и опреме који ће омогућити локалној заједници да побољша стандард музичког образовања.

Сви инструменти су купљени локално, средствима које је обезбиједила невладина организација "Спирит оф Америка".

Мекгаха је изразила задовољство што ће дјеца широм БиХ имати користи од овог партнерства између НАТО-а, организације "Спирит оф Америка", оркестра Оружаних снага БиХ и локалних музичких школа.

Догађају у Брези присуствовали су и ученици и професори из Музичке школе "Константин Бабић" из Прњавора, који, такође, учествују у овом програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана