Музеј Козаре; Отворен конкурс за четврто међународно бијенале радова на папиру

Срна
Foto: Arhiva

ПРИЈЕДОР - Музеј Козаре, уз подршку Града Приједора, расписао је конкурс за учешће на Четвртом међународном бијеналу радова на папиру "Приједор 2022".

Изложбене категорије су цртеж и графика, сликарство и интермедија. Избор тема и техника је слободан, максимално дозвољена димензија је формат А4, у свакој од три категорије награда је 500 евра, а на конкурс могу да се пријаве највише два рада, искључиво у истој изложбеној категорији.

Награде не морају бити додијељене у свим изложбеним категоријама, а сви првонаграђени радови постају дио ликовне збирке Музеја Козаре пошто новчана награда подразумијева откуп рада. Само оригинални радови, настали у посљедње двије године, које селекциона комисија буде вредновала као дјела високог умјетничког и професионалног домета, биће прихваћени за излагање, а изложбе ће бити организоване у августу и септембру у Приједору, у Музеју Козаре и у Галерији "Сретен Стојановић".

Жири чине ликовни умјетници Сара Марија Шиклуна са Малте, Саво Пековић из Србије и Руди Бенедик из Аустрије, а селекција и жирирање радова радиће се од 25. до 27. маја ове године. Конкурс је отворен до 31. марта 2022. године, а детаљне информације и обрасци доступни су на званичним страницама Музеја Козаре http://www.muzejkozare.org

 Међународно бијенале радова на папиру Приједор је добило крајем 2015. године, захваљујући иницијативи директора Музеја Козаре Зорана Радоњића и његовој идеји да се на овај начин публици да квалитетан ликовни догађај, да се обогати збирка Музеја Козаре, да се град промовише у свијету умјетности и да се употпуни имиџ града сликара, града домаћина ликовне колоније "Сретен Стојановић" и града мурала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана