Мурал у мигрантском центру Блажуј

Tanjug
Foto: Агенције

САРАЈЕВО - У привременом прихватном мигрантском центру Блажуј , крај Сарајева осликан је мурал, који симболизује њихово путовање од земље поријекла до земље о којој сањају.

Из Данског савјета за избијеглице саопштено је да мурали као облик вриједног свједочанства живота од праповести до данас, постоје откад и људи.

"Од пећинских цртежа до стреет арт мурала данашњице, људи су остављали знакове властитог бивствовања на многим мјестима широм свијета", наводе и додају да гледајући мурал у Блажују има се увид у све аспекте путовања миграната и да је упркос потешкоћама, видно да преовладава позитивна страна бољег живота о којем мигранти сањају.

"Мурал је насликан као дио ДРЦ активности фокусираних на ангажман заједница, у сарадњи с младим локалним умјетницима, Артолутион и неколико миграната који бораве у овом центру, а уз подршку ИОМ БиХ и Саве Save the Children North Wест Balkans, с циљем да послужи као позадина за састанке представника заједница и друге активности у оквиру центра Блажуј", навели су из ДРЦ-а, пренио је сарајевски портал Клиx.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана